Geplaatst in DIY voor jou, Interieur

DIY prikbord

Ik houd van kleur. Ook in mijn woning. En sinds een jaar durf ik daar wat meer risico in te nemen. Gelukkig heb ik een man die kleur ook wel kan waarderen, maar op mijn werkplek kan ik natuurlijk helemaal los gaan.

Op de voorzolder heb ik mijn eigen craftroom. Echt bestellingen inpakken doe ik daar niet meer vanwege ruimtegebrek, maar heerlijk snailen en journalen wel! Ik heb veel spulletjes en houd van een opgeruimde werkplek, omdat ik anders teveel afgeleid word. Maar ik ben wel iemand die de ruimte graag benut en overal spulletjes wil neerzetten en ophangen. In de woonkamer doe ik dat liever niet teveel, maar op mijn eigen plekje mag dat wel vind ik.

Als kind spaarde ik buttons en pins. Deze prikte ik op een prikbord. Helaas kan deze nergens hangen, aangezien er vooral schuine wanden zijn op zolder. Daarbij gaat het om een tussenwand, die niet heel geschikt is om in te boren. En dus bedacht ik een toffe DIY.

Ik kocht een set kurken onderzetters bij de Action. Deze zijn heel geschikt om pins en buttons in te prikken. Een ideaal prikbord dus. Ik besloot ze in vrolijke kleurtjes te verven en op te hangen op de schuine wand op mijn werkplek.

Wat heb je nodig?

  • kurken onderzetters
  • verf (plakkaat of acryl)
  • verfkwast
  • tamponeerkwast
  • schuimkwast

Ik ben gegaan voor de kleuren roze, groen en geel. De bovenkant van de onderzetters heb ik eerst geverfd met een gewone kwast, daarna ben ik eroverheen gegaan met een schuimkwast om het iets egaler te maken. Vervolgens heb ik de randjes geverfd met een gewone verfkwast en als laatst de bovenkant dekkender gemaakt met een tamponeerkwast. Dit zorgt ervoor dat je de kleine gaatjes die in het kurk zitten, iets minder ziet. De gele onderzetter was niet meteen dekkend na één laag en heb ik dus nog een keer getamponneerd.

Nadat ze goed droog waren geworden heb ik de onderzetters opgehangen aan mijn schuine wand. Dit heb ik gedaan met dubbelzijdig tape. Doe dit wel voorzichtig, want met aanduwen ging mijn roze onderzetter kapot. Uiteindelijk vond ik het niet zo erg, omdat het een leuk effect geeft, maar let dus op wanneer je ze graag heel wilt laten.

Nu de taak om ze te vullen met toffe pins!
Hoe bewaar jij je pins en buttons?

4 gedachten over “DIY prikbord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s