Geplaatst in DIY voor jou, Smulrecepten

DIY: Chocolate in a jar!

Met Kerst trekken wij altijd lootjes, samen met mijn ouders, broertjes, zusjes en aanhang. Tijdens Kerstavond houden wij dan een spelletjesavond met cadeautjes. Heel gezellig. Als extraatje geef ik iedereen -los van mijn lootjes- een kleinigheidje die ik zelf heb gemaakt. Ook dit jaar mag dat natuurlijk niet ontbreken.

Vorig jaar maakte ik chocolade harten met behulp van Candy Canes en kerst sprinkles van You Rocky. Misschien heb je dat toen wel voorbij zien komen op mijn Instagram? Ook dit jaar heb ik weer sprinkles van You Rocky gebruikt, maar nu op een heel andere manier.

Wat heb je nodig?
– glazen potjes (Action!)
– cacaopoeder
– mini marshmallows
– geluksflesjes (Action)
– kerst sprinkles
– bakerstwine rood/wit (Action)
– houten hangertjes (Action)
– mini Candy Canes (Action)

Bij de Action kocht ik glazen kruidenpotjes. Deze staan bij het servies en zitten per drie verpakt. Ik vond ze perfect voor deze DIY. In de potjes doe je 4 volle theelepels cacao. Steek daarna aan de zijkant een mini Candy Cane in de cacao. Maak dan een klein laagje met mini marshmallows. Vul vervolgens een klein geluksflesje met kerst sprinkles, die je daarna afsluit met het kurkdopje. Stop het gevulde geluksflesje in het glazen potje. Vul daarna nog meer aan met mini marshmallows. Om het af te maken deed ik er nog een leuk houten hangertje omheen met rood/wit bakerstwine.

Nou, simpel toch?! En zo’n leuk, kerstig resultaat, al zeg ik het zelf. Het heeft echt iets schattigs! Ideaal voor een heerlijke mok warme chocolademelk tijdens de koude winterdagen. De minimarshmallows en sprinkles kunnen natuurlijk als topping worden gebruikt. En is het potje leeg? Dan kun je hem weer heel fijn hergebruiken. Houd ik van!

6F8201FF-AC68-4CB5-AB5C-7ACAAA10BEB3

Wat vind jij van deze DIY?
Geef jij ook kleinigheidjes met Kerst?

4 gedachten over “DIY: Chocolate in a jar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s