Geplaatst in Geloofsopvoeding, Reviews

Creatieve geloofsopvoeding

Omdat geloofsopvoeding een steeds belangrijker onderdeel wordt binnen ons gezin, zul je hier via mijn blog ook af en toe iets over kunnen lezen. Ik deel hier graag creatieve mogelijkheden over. De laatste weken zijn wij bezig geweest met hele toffe kaartjes.

Je kinderen opvoeden is een hele opgave, met een hoop verantwoordelijkheid. Als je je kinderen dan ook nog een mooie geloofsboodschap wilt meegeven, is dat een extra uitdaging voor jou als ouders. Toch hoeft dit niet heel ingewikkeld te zijn. Er bestaan veel leuke creatieve mogelijkheden, om je kinderen te vertellen over wie Jezus is.

Onze twee oudste zijn op een leeftijd gekomen dat alleen verhalen lezen uit de Bijbel en liedjes zingen over Jezus niet voldoende meer is. Althans, dat merk ik. Ze beginnen steeds diepere vragen te stellen. Waarom? Waar? Hoe dan? Ik was daarom heel blij met de ontdekking van de Bijbelkaartjes van Studio Sprankel.

Studio Sprankel is een webshop van twee leerkrachten die jonge gezinnen willen helpen in de geloofsopvoeding van hun kinderen. Naast (Christelijke) kaarten en stickers, bieden zij dus ook producten omtrent geloofsopvoeding aan. Ze ontwikkelden onder andere Bijbelkaartjes met het thema ‘In opdracht van God’. De afgelopen weken zijn wij hier thuis mee aan de slag gegaan.

De kaartjes zitten verpakt in een mooi kartonnen doosje, maar kunnen ook gebundeld worden met een verzamelring. Elk kaartje nodigt uit samen te lezen, zingen, nadenken en doen. De verhalen die aan bod komen zijn Noach, Mozes en Jona. Elk verhaal eindigt met een quiz. Een leuke manier om erachter te komen of en wat je kinderen ervan hebben opgestoken. Wij gebruikten er verschillende kinderbijbels bij, om de verhalen met elkaar te kunnen vergelijken.

Op de voorkant van elk kaartje staat een korte tekst die eerst voorgelezen dient te worden als een introductie van de opdrachten die op de achterkant staan. Je begint altijd met een weetje, daarna wat vragen en als afsluiter een opdracht om samen uit te voeren. De weetjes nodigden bij ons uit tot gesprek. Zo wisten we niet dat er in werkelijkheid van elk dier zeven mannetjes en vrouwtjes meegingen in de Ark. Ik stak er zelf dus ook wat van op! De opdrachten verschillen. De ene keer zing je samen een liedje, de andere keer een kort spelletje of samen iets opzoeken op internet. Dat maakt het uitdagend!

Met veel plezier hebben wij deze Bijbelkaartjes gebruikt. Het is fijn om er op deze ontspannen manier samen over te kunnen leren en praten. De kaartjes zijn geschikt voor kinderen van 4-12 jaar oud. Momenteel zijn er ook Kerstactiviteitenkaartjes. Leuk om als adventsactiviteit te gebruiken en op deze manier samen toe te leven naar Kerst. Bekijk dan meteen ook hun leuke stationery producten en postkaarten.

Ken jij Studio Sprankel al?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Sprankel

2 gedachten over “Creatieve geloofsopvoeding

  1. Wat een leuke kaartjes zeg! Ik had dat een paar jaar eerder moeten weten 😉
    Nu zijn ze er hier te ‘groot’ voor … al denk ik dat ze het stiekem misschien nog wel leuk zouden vinden. Verder is het ook wel een leuke site, die ga ik in ieder geval onthouden.
    Groetjes Henrike

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s