Geplaatst in DIY voor jou, Handlettering

Photo Journaling

Ik kan er van mezelf -in verband met privacy van mijn kids- helaas geen duidelijk voorbeeld van laten zien, maar ik wil jullie vandaag kennis laten maken met Photo Journaling. Al eerder schreef ik weleens over Bible Journaling, en je hebt vast ook al wel eens gehoord over Bullet Journal? Heel hip deze zomer is dus Photo Journaling.

Je kunt vast al raden wat het precies inhoudt. Een journal, ofwel dagboek, met foto’s. Als je vakantie nog niet voorbij is en nog op zoek bent naar een leuk project, dan is dit wellicht iets voor jou. Een Photo Journal kan natuurlijk over van alles gaan, maar als je net op vakantie bent geweest, kun je er natuurlijk ook een heel leuke Travel Journal met foto’s van maken.


Zelf ben ik op dit moment niet bezig met vakantiefoto’s inplakken, maar het bijwerken van de fotoalbums van onze kids. Ik vind dit zo’n leuk werkje! Maar het kost ook altijd veel tijd. Ik besteed er altijd veel aandacht aan en plak er altijd extra dingetjes bij. Stickers, washitape, kaartjes. Het maakt het een stuk persoonlijker en gezelliger om later in terug te kijken vind ik zelf.

Ik geef je graag tips van items die je kunt gebruiken bij Photo Journaling:

1. Washitape: je kunt het niet alleen gebruiken om de boel mee te versieren, maar ook kleine dingetjes mee vast te plakken. Denk aan kaartjes, bonnetjes, foto’s.., noem maar op!

2. Stickers: je kent die tekstballonnetjes wel hè? Die gebruik ik altijd in de fotoalbums. Ze zijn vaak erg grappig en het geeft net wat extra’s! Ook gebruik ik vaak andere stickers om alles een beetje op te vrolijken.

3. Doodles: zelf doe ik dit niet, maar als je goed kunt tekenen, dan is dit een leuk talent om in te zetten. Kleine doodles naast foto’s of kaartjes.

4. Stempels: zelf eigenlijk nog nooit gedaan in onze fotoalbums, maar stempelen kan natuurlijk ook!

5. Handlettering: jaaa, dit doe ik natuurlijk wel! Zo leuk om mooie letters te maken in je fotoalbums! Dan is het niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om in te lezen 🙂

6. Letters: als je zelf niet zo van letteren houdt, kun je natuurlijk ook letters opplakken. Je kunt ze uitknippen uit tijdschriften, kopen als stickers of een lettertang gebruiken.

7. Aandenkertjes: bewaar de kleinste dingetjes. Veertjes, bonnetjes, kaartjes, toegangsbewijsjes, gedroogde bloemetjes, muntjes; allemaal leuk om erbij te plakken.

8. Paperclips: vind je het zonde om tape of plakband over je ‘aandenkertjes’ te plakken? Gebruik dan paperclips! Net zo gemakkelijk. Tegenwoordig heb je hele leuke!

9. Snijapparaat: soms vind ik dat een foto teveel ruimte inneemt op het papier en er best wel een randje vanaf gesneden kan worden. Knippen durf ik niet, veel te bang dat het scheef gaat. Ik ben dus dol op mijn snijapparaat.

Ze zijn op dit moment uitverkocht, maar binnenkort weer verkrijgbaar in mijn shop: de polaroid deco stickertjes. Deze zijn op fotopapier gedrukt en dus speciaal te gebruiken op foto’s. Ze kosten maar €0.25 per vel. Houd mijn shop dus in de gaten!
polaroid-deco-ver-3-sticker--6sheets

Houd jij een journal bij?

Alle foto’s in deze blogpost komen van Pinterest!

6 gedachten over “Photo Journaling

 1. Vroeger werd het niet zo genoemd maar ik deed het wel. Foto’s van mijn kinderen mooi inplakken en er bij schrijven op een speelse manier.
  Oudste zoon is nu 26 en pas geleden pakte ik zijn babyboek….
  Alle (foto)lijm en inkt is doorgedrukt naar de achterkant van de pagina’s… ik twijfel nu heel erg of ik een nieuw album voor hem zal maken of het zo zal laten…

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk Ipie! Zo deed mijn moeder het inderdaad ook altijd, en ik nu weer voor mijn kids. Nu heeft het een naampje gekregen 😉 Wel zonde inderdaad van die lijm -en inktvlekken…is het heel storend? Kun je stukken niet meer lezen?

   Like

 2. Het is nog wel leesbaar. De beschreven kant valt ook wel mee maar de achterkanten zijn heel lelijk. Soms, als ik toevallig op dezelfde hoogte geschreven heb, staan voor- en achterkant door elkaar.
  Overdoen vind ik aan één kant ook wel weer jammer omdat het dan niet meer origineel uit 1991-1992 is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s